Antena 3 Actualitate O nouă societate de asigurări intră în lichidare

O nouă societate de asigurări intră în lichidare

02 Iun 2016   •   14:18
O nouă societate de asigurări intră în lichidare
Sursa foto: Foto: Pixabay

Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat dizolvarea şi lichidarea societăţii Fata Asigurări şi a numit KPMG Restructuring drept lichidator, conform planului de lichidare aprobat prin Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor acestei societăţi, se arată într-un comunicat de presă al ASF remis, joi, Agerpres

Consiliul ASF a mai aprobat, în cadrul şedinţei din data de 1 iunie 2016, rezultatele controlului periodic efectuat la Sibex - Sibiu Stock Exchange S.A, prospectul proporţionat întocmit în vederea majorării capitalului social al unui emitent de valori mobiliare, rezultatul controlului periodic şi a planului de remediere la societatea de asigurări German Romanian Assurance S.A., rezultatele controlului periodic efectuat la NN Asigurări de Viaţă S.A., în calitate de administrator al FPF NN Activ şi FPF NN Optim, retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a mai multor brokeri de asigurare şi instituirea unor măsuri asiguratorii de blocare pe o perioadă de două săptămâni a transferului unor pachete de acţiuni în cazul unor emitenţi. 

De asemenea, a mai aprobat şi efectuarea unor acţiuni de control la un broker de asigurare, ca urmare a solicitării retragerii autorizării. 

ASF a respins cererea S.A.I. Euxinus Capital de acordare a autorizaţiei de funcţionare ca societate de administrare a investiţiilor şi a retras avizele unui număr de 11 agenţi care desfăşoară activităţi de marketing pentru fondurile de pensii facultative şi administrate privat.

×
Subiecte în articol: asigurari ASF
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close