Antena 3 CNN Actualitate O turistă aflată în şoc hipotermic, salvată la Bâlea Lac

O turistă aflată în şoc hipotermic, salvată la Bâlea Lac

O turistă aflată în şoc hipotermic, salvată la Bâlea Lac
06 Ian 2009   •   17:01

O turistă de 20 de ani din judeţul Bihor, îmbrăcată sumar, a fost salvată marţi de o echipă de salvamontişti sibieni, la aproape 2000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, aproape de Bâlea Lac.
Tânăra a îndurat temperaturi de minus 14 grade, timp de o oră fiind imobilizată într-un strat de zăpadă de 1,5 m. Aceasta era însoţită de alţi trei turişti şi împreună încercau să parcurgă pe jos distanţa dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. La jumătatea drumului, tânăra şi-a dat seama că nu mai poate continua şi a solicitat ajutorul Salvamontului, apelând 112.
?Am fost solicitaţi să acordăm primul ajutor şi să transportăm o persoană la Bâlea Lac, care a avut echipament neadecvat. Aceasta prezintă degerături de gradul I?, a declarat dr. Octavian Iancu, de la Ambulanţa Sibiu.
Turista a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă din Sibiu. Ceilalţi trei turişti au reuşit să parcurgă cei 12 km dintre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă şi se află în afara oricărui pericol.
Salvamontiştii sibienii recomandă turiştilor care ajung în zona turistică Bâlea Lac să se echipeze corespunzător şi să se informeze despre starea traseelor montane înainte de a urca la Bâlea Lac.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Balea lac turista
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close