Antena 3 CNN Actualitate Mare atenție! Acestea sunt obiceiurile zilnice care ne îmbolnăvesc. Dr. Haidar: ”Mâncarea contează cel mai mult pentru sănătate”

Mare atenție! Acestea sunt obiceiurile zilnice care ne îmbolnăvesc. Dr. Haidar: ”Mâncarea contează cel mai mult pentru sănătate”

Gastroenterologul Andrei Haidar a explicat la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” unde greșim când vine vorba de alimentația noastră, dar și care sunt durerile care ar trebui să ne ducă imediat la medic, chiar dacă suntem în pandemie.

Mare atenție! Acestea sunt obiceiurile zilnice care ne îmbolnăvesc. Dr. Haidar: ”Mâncarea contează cel mai mult pentru sănătate”
Sursa foto: Pixabay.com
de Andreea Cigolea    |    18 Noi 2020   •   09:15

Comportamentul nostru incorect duce la îmbolnăvire. ”Fumăm, mâncăm mult și haotic, bem peste măsură, facem dragoste cu cine nu trebuie, fără protecție, și toate acestea duc la boli”, a spus medicul.

Nu consumați dulciuri în exces! Nu beți peste măsură și mâncați la timp.

Cât contează mâncarea pentru sănătate

”La timp înseamnă oră exactă. Când mănânci nu faci altceva, mănânci și atât!”, adaugă medicul.

Care sunt obiceiurile zilnice care ne îmbolnăvesc

Simptomele unei boli la stomac

Încep dureri, grețuri, arsuri, vărsături.

”Orice simptom e un strigăt al corpului pe care trebuie să-l asculți”, a mai declarat medicul gastroenterolog.

Ce mâncăm când avem ulcer! Medicul avertizează: ”Renunțați la aceste alimente!”

Cauzele ulcerului

”Majoritatea pacienților cu ulcer au o hipersecreție de acid clorhidric în stomac. În cea mai mare parte în cazurile de azi, sunt două mari cauze: infecția cu Helicobacter Pylori și ultilizarea de antiinflamatoare nesteroidiene. Exista și alte cauze ca: gastrinoame, dar cauzele majore sunt cele enumerate mai devreme” a explicat gastroenterologul Iulia Simionov, la Antena 3.

Simptome ulcer 

”Simptomele sunt reprezentate de durere în ”capul pieptului”, durerea apare pe stomacul gol și se calmează după ce mâncăm, reflux gastroesofagian, eructații”.

Citiți și: Sfat de sănătate. De ce e bine să facem o ecografie abdominală o dată pe an

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close