Antena 3 CNN Actualitate OMV Petrom a primit cea mai mare despăgubire din istoria asigurărilor în România. La cât se ridică suma totală

OMV Petrom a primit cea mai mare despăgubire din istoria asigurărilor în România. La cât se ridică suma totală

OMV Petrom a primit cea mai mare despăgubire din istoria asigurărilor în România. La cât se ridică suma totală
19 Mar 2018   •   11:40

OMV Petrom a primit cea mai mare despăgubire plătită vreodată de firmele de asigurări din România. Suma se ridică la valoarea de 161 de milioane de lei (35 milioane de euro).

Banii vin ca urmare a a pierderilor cauzate de oprirea accidentală, din 2016 şi 2017, a termocentralei de la Brazi. Compania a primit deja 25 de milioane de euro, din cele aproape 35 de milioane care trebuie sa-i intre în conturi.

Potrivit economica.net, daunele plătite acoperă atât costul transformatoarelor, cât şi pierderea cauzată companiei prin faptul că nu a produs şi vândut energie electrică.

„Centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi, cel mai mare proiect privat de investiţii greenfield din sectorul energetic din România (530 de milioane de euro), a fost pusă în funcţiune în 2012, dar a suferit două avarii majore în 2016 şi 2017, care, la un moment dat au oprit-o”, conform sursei citate.

×
Subiecte în articol: OMV Petrom despagubiri asigurari România
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close