Antena 3 CNN Actualitate Neculai Onţanu a fost învins în instanţă chiar de locuitorii Sectorului 2

Neculai Onţanu a fost învins în instanţă chiar de locuitorii Sectorului 2

Neculai Onţanu a fost învins în instanţă chiar de locuitorii Sectorului 2
Sursa foto: Foto: Facebook / Neculai Ontanu
19 Dec 2015   •   09:28

Bucureştenii din cartierul Floreasca au învins primăria Sectorului 2. Instanţa a anulat autorizaţia de construcţie a unui bloc care ar fi trebuit să fie ridicat chiar lângă geamurile altor două imobile. 

 
Locatarii au dat în judecată primăria, pe Neculai Onţanu, dar şi pe proprietarul noului bloc. În cartierul Floreasca, au fost construite peste 25 de clădiri pe spaţiile verzi dintre blocuri.
 
După doi ani de luptă, locuitorii blocurilor din Cartierul Floreasca au reuşit să dovedească în instanţă că primăria sectorului 2 a emis ilegal autorizaţii de construcţie. Încă din anul 2013, pe spaţiul verde dintre blocuri a început construcţia unui alt imobil.
 
Blocul se ridica pe terenul retrocedat, în condiţii suspecte, spun oamenii. Din cei 280 de metri pătraţi, construcţia ocupă aproape 90%. Gardul proprietăţii este la mai puţin de un metru de blocul vecin, iar unii locatarii nu mai au soare în nicio perioadă din zi. 
 
Locatarii au reuşit să oprească lucrările, însă proprietarul a continuat să ridice imobilul până la nivelul etajului al treilea. Lucrările s-au făcut în baza unei autorizaţii de construcţie emisă de Primăria Sectorului 2 la sfârşitul anului 2012. Autorizaţie valabilă până pe 19 decembrie 2015.
 
Un alt exemplu de distrugere în zona Floreasca îl reprezintă imobilul care ar putea apărea în spatele blocului din strada Giuseppe Garibaldi numărul 26.  Cei care au revendicat parcela de teren vor să ridice o clădire cu două etaje şi o mansardă. Spaţiul verde este o curte interioară comună pentru patru blocuri.
 
Acelaşi primar, în anul 2001, transmitea în scris că zona este neconstruibilă. Printr-un punct de vedere trimis redacţiei Antena 3, Primăria Sectorului 2 a explicat că planul urbanistic de detaliu se află în dezbatere publică şi la sfârşit se va decide respingerea sau aprobarea.
 

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close