Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: "Interesele meschine" au dus la respingerea unor proiecte. Nu renunţ la organizarea Jocurilor Olimpice

Oprescu: "Interesele meschine" au dus la respingerea unor proiecte. Nu renunţ la organizarea Jocurilor Olimpice

Oprescu: "Interesele meschine" au dus la respingerea unor proiecte. Nu renunţ la organizarea Jocurilor Olimpice
18 Dec 2010   •   15:23

Primarul general Sorin Oprescu a criticat, sâmbătă, "superficialitatea şi interesele meschine" care au dus la respingerea în CGMB a trei proiecte, printre care şi cel privind demersurile pentru organizarea la Bucureşti a Jocurilor Olimpice din 2020, spunând că nu va renunţa la această idee, informează Mediafax.
   
"Constat că unora nu le mai pasă de nimic! Consilierii politici au ajuns să blocheze orice proiect de dezvoltare şi modernizare a oraşului", şi-a început discursul primarul general.
   
Cele trei proiecte respinse în şedinţa Consiliului general al Municipiului Bucureşti de vineri, la care a făcut referire Sorin Oprescu au fost cel privind aprobarea depunerii candidaturii municipiului Bucureşti pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, cel legat de reabilitarea urbană a râului Dâmboviţa şi cel referitor la Regulamentul de ordine pentru autorizarea, construirea şi amplasarea reclamelor publicitare în Capitală.
   
Edilul general a spus că nu va renunţa la ideea privind organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 la Bucureşti, apreciind că un asemenea proiect "ar coagula românii", se bucură de sprijinul cetăţenilor şi ar aduce numeroase avantaje economice.
   
"Ei bine, o parte din personajele politice ne refuză, nouă, românilor, şansa de a evolua şi a ne dezvolta. Doresc să ne ţină pe loc, în mizeria sărăciei şi a crizei. Un singur lucru vreau să le mai spun: acest proiect ar putea fi o şansă pentru copiii noştri! Le aduc aminte că pentru acest popor amărât, adeseori, singurele momente de bucurie şi de mândrie naţională, au fost succesele marilor noştri sportivi. Am convingerea în continuare că acest proiect poate fi semnalul de relansare economica, socială a Bucureştiului şi a ţării", a spus Oprescu.
   
Edilul a făcut referire la atragerea "în mod evident" de investiţii pe termen lung, la posibilitatea creării de locuri de muncă şi a unei dezvoltări coerente a oraşului în toate dimensiunile lui.

"Toate acestea ar rămâne ale oraşului. Şi mă refer la investiţiile în infrastructură, arene sportive, zona hotelieră şi o serie de alte proiecte", a conchis Oprescu.
   
El s-a referit şi la Regulamentul de ordine pentru autorizarea, construirea şi amplasarea reclamelor publicitare în Capitală, spunând că oraşul este sufocat de plăci şi plăcuţe, bannere, panouri publicitare amplasate haotic. Nici acest proiect nu a fost votat vineri de consilierii municipali.
   
Referitor la proiectul de reabilitare urbană a râului Dâmboviţa, primarul general a spus că acesta ar fi urmat să se realizeze cu fonduri europene, contribuţia municipalităţii fiind foarte mică.
   
"O parte din personajele politice ne refuză şansa de a evolua şi a ne dezvolta. Nu vor acţiuni directe, concrete şi practice", a susţinut Sorin Oprescu.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close