Antena 3 CNN Actualitate Pacientul care a înviat din "morţi". Nereguli în evidenţele CNAS

Pacientul care a înviat din "morţi". Nereguli în evidenţele CNAS

Pacientul care a înviat din "morţi". Nereguli în evidenţele CNAS
Sursa foto: Foto: www.russiablog.org
01 Mar 2012   •   07:41

Un buzoian a figurat mai bine de trei ani ca fiind decedat în evidenţele Casei de Sănătate, deşi în tot acest timp a beneficiat de servicii medicale şi medicamente gratuite.

Medicul lui de familie este cel vinovat pentru această greşeală în acte, iar acum trebuie să dea înapoi toţi banii care s-au cheltuit în această perioadă cu bărbatul din Buzău.

Bărbatul de 52 de ani suferă de mai multe afecţiuni cronice printre care şi diabet, astfel că lună de lună trece pe la medicul de la familie pentru a-şi ridica reţeta pentru medicamente. De curând, a aflat cu stupoare că în evidenţele Casei de Asigurări de Sănătate figura ca decedat.

Cornel Crivăţ a înviat din morţi, în scripte, abia după ce a mers cu dosarul de pacient la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să-şi dovedească existenţa. Pentru această greşeală comisă în acte trebuie să plătească acum medicul său de familie.

Datele asiguraţilor din Buzău au scos la iveală multe nepotriviri între baza de date a CNAS şi evidenţele celor 200 de medici de familie, iar aceştia trebuie să plătească pentru fiecare dintre ele. Suma totală care trebuie returnată Casei se ridică la 120.000 de lei.




×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close