Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Predoiu cere Parchetului General să facă verificări în scandalul facturilor uriaşe

Cătălin Predoiu cere Parchetului General să facă verificări în scandalul facturilor uriaşe

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, îi cere procurorului general Gabriela Scutea să investigheze "orice tip de activitate infracţională care ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie”.

Cătălin Predoiu cere Parchetului General să facă verificări în scandalul facturilor uriaşe
Sursa foto: Hepta & Antena 3
de Adelina Miron    |    13 Ian 2022   •   15:21

Ministerul Justiției a anunțat joi că Predoiu i-a transmis procurorului general Gabriela Scutea o adresă prin care "a îndrumat" Ministerul Public să ia măsurile necesare, potrivit competenței legale, "pentru a descoperi, preveni și combate eficient orice tip de activitate infracțională ce ar putea fi desfășurată în contextul crizei energiei și a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie".

Este vorba despre fapte de înșelăciune, abuz în serviciu, concurență neloială, grup infracțional organizat, care "pot afecta drepturile cetățenilor a căror apărare reprezintă o datorie constituțională a Ministerului Public.”

Acest demers se adaugă îndrumărilor nr. 99940/28.11.2019 şi nr. 45318/10.06.2020 către Ministerul Public, prin care ministrul Justiţiei a cerut combaterea eficientă a fenomenelor de crimă organizată, traficul de persoane, de droguri, infracţiunile cu violenţă, infracţiunile la regimul silvic, transmite Cătălin Predoiu.

Guvernul vrea să adopte săptămâna viitoare prin ordonanță noi sancțiuni în cazul furnizorilor de energie care emit în mod eronat facturi la energie și gaze, respectiv amenda pe cifra de afaceri. În plus se va introduce și obligativitatea nedebranșării consumatorilor. Ordonanța va modifica legea 259 privind plafonarea și compensarea prețurilor la energie și gaze.
 

 

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close