Antena 3 CNN Actualitate Patru oameni sunt dispăruţi în munţii Bucegi şi Rodnei

Patru oameni sunt dispăruţi în munţii Bucegi şi Rodnei

Patru oameni sunt dispăruţi în munţii Bucegi şi Rodnei
26 Noi 2008   •   09:14

Două persoane au rămas blocate, marţi, într-o zonă extrem de periculoasă de pe vârful Ineu, din munţii Rodnei. Operaţiunea de salvare se anunţă a fi extrem de dificilă.
Cei doi turişti au plecat, luni, din oraşul Borşa spre Valea Vinului. După o zi, tinerii i-au anunţat pe salvatori că au rămas blocaţi pe vârful Ineu, din cauza viscolului şi a ceţii dense.
Salvatorii au fot nevoiţi după numai câteva minute să oprească operaţiunile de căutare din cauza pericolului producerii de avalanşe. În plus, zăpada se scurge pe versanţii extrem de abruţi şi nu îi lasă pe salvatori să înainteze. Cu toate acestea, două echipe de salvamontişti au pornit din nou, miercuri, pe urmele turiştilor rătăciţi.
Salvamontiştii îi caută în continuare şi pe cei doi turişti din Bucureşti, dispăruţi în urmă cu cinci zile în munţii Bucegi. Salvatorilor din Buşteni li se vor alătura, miercuri dimineaţă, specialişti din Austria şi experţi de la SRI în încercarea de a-i găsi pe tineri. Şansele ca ei să mai fie în viaţă sunt, însă, foarte mici.
Salvamontiştii au găsit, marţi, şi posibile indicii: urme de sânge la peste 1800 de metri altitudine.
Vremea în zonă este în continuare foarte rea. La altitudini mai mari de 1400 de metri ninge viscolit.
Antena 3

×
Subiecte în articol: salvamontisti vreme rea avalanse
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close