Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru pensionari. Pensiile nu se majorează de la începutul anului. Posibil, de la jumătatea lui 2021

Lovitură pentru pensionari. Pensiile nu se majorează de la începutul anului. Posibil, de la jumătatea lui 2021

Guvernul dă pensionarilor o lovitură dură chiar de la începutul anului. Pensiile nu se vor majora din luna ianuarie, în pofida angajamentelor luate de cabinetul anterior, indică surse Antena 3.

Lovitură pentru pensionari. Pensiile nu se majorează de la începutul anului. Posibil, de la jumătatea lui 2021
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Ian 2021   •   15:30

Momentul majorării lor nu este sigur: ar putea fi vorba de mijlocul acestui an, spun sursele citate.

Nici procentajul de majorare ce ar urma să fie aplicat de ministerul condus de Raluca Turcan nu este cunoscut.

În aceste condiţii, pensionarii se pregătesc de proteste, după cum a confirmat Viorel Copil, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor, într-o intervenţie la Antena 3.

"Federaţia Naţională a Pensionarilor protestează cu hotărâre împotriva acestor 'scamatorii' ale Guvernului. Ar fi trebuit să majoreze pensiile cu rata inflaţiei şi cu 50% din creşterea salariului mediu brut. Am auzit până acum de (procentaje de majorare) de 8%, de 14%. Noi cerem Guvernului să aplice legea, aşa cum se aplică în cazul celor amendaţi pe stradă, pentru că nu respectă legislaţia specifică pandemiei. E o lege discutabilă, dar care trebuie respectată. Noi suntem hotărâţi să luptăm în continuare în toate formele pe care ni le permite legea. N-a făcut (Guvernul) nimic. Se dau comunicate aiuristice pentru septembrie (momentul posibilei majorări, n.r.). Cine ştie cine mai trăieşte până în septembrie?", a spus Copil la Antena 3.

×
Subiecte în articol: majorarea pensiilor amanare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close