Antena 3 CNN Actualitate Pensiile ar putea creşte din luna martie

Pensiile ar putea creşte din luna martie

Pensiile ar putea creşte din luna martie
Sursa foto: pensionari protest
27 Ian 2009   •   13:25

Preşedintele Casei de Pensii a anunţat că punctul de pensie va creşte până la 45% din salariul mediu brut prognozat pe 2009 din prima zi a lunii următoare celei în care va fi aprobat bugetul de stat.
Astfel, Doina Pârcălabu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS) este convinsă că punctul de pensie va fi majorat din martie cu aproximativ 9%, până la valoarea de 45% din salariul mediu prognozat pe 2009. După o întâlnire la care a participat şi Marian Sârbu, ministrul Muncii, aceasta a mai dezminţit informaţiile că această majorare ar urma să fie acordată doar celor cu pensii sub 1.500-2.000 de lei. ?Modificarea se va aplica nediferenţiat, nu va fi plafonată?, a declarat Pârcălabu, citată de Cotidianul.
În ceea ce priveşte pensiile celor care au muncit în grupele I şi II, Pârcălabu a spus că aplicarea legii se va face cel mai probabil din 2010, având în vedere că există deja o ordonanţă a guvernului Tăriceanu care îşi produce efectele până în octombrie 2009.
Pensionarii au mai solicitat ministerului ca valoarea punctului de pensie să se raporteze la salariul mediu brut realizat şi nu cel prognozat, în condiţiile în care în anii trecuţi acesta a fost mai mare decât cel folosit la calculul pensiei, potrivit lui Miron Niculescu, preşedintele Consiliului Naţional al Vârstnicilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernul Boc Ministerul Muncii
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close