Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii şi audieri în dosarul "Gala Bute". DNA a cerut urmărire penală pentru Elena Udrea şi Ion Ariton

Percheziţii şi audieri în dosarul "Gala Bute". DNA a cerut urmărire penală pentru Elena Udrea şi Ion Ariton

Percheziţii şi audieri în dosarul "Gala Bute". DNA a cerut urmărire penală pentru Elena Udrea şi Ion Ariton
de S.T.    |    02 Feb 2015   •   17:50
UPDATE 23.02 - Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, reţinut în dosarul "Gala Bute"

UPDATE 22.42 - Rudel Obreja a fost REŢINUT în Dosarul "Gala Bute": E o înscenare, au pus un moldovean să spună că mi-ar fi dat bani

UPDATE 20.02 - Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost reţinut pentru 24 de ore, luni seara, de procurorii DNA, în dosarul "Gala Bute".
 
UPDATE 17.50 - Primarul oraşului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, a fost adus luni după-amiază la DNA, de către anchetatori, după ce la locuinţa sa au avut loc percheziţii, în dosarul "Gala Bute".
   
Cornel Resmeriţă a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 17.30, fiind însoţit de anchetatori, care l-au ridicat de la locuinţa sa din Lupeni, judeţul Hunedoara.

UPDATE 14.30-
Rudel Obreja a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 14.30, fiind însoţit de anchetatori, care l-au ridicat de la locuinţa sa din Capitală.

UPDATE-
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost ridicat de mascaţi şi se află în drum spre DNA Bucureşti, unde va fi audiat în dosarul "Gala Bute".

Dimineaţă, procurorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia din Sectorul 2 al Capitalei.

UPDATE
- Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, a fost ridicat de mascaţi şi se află în drum spre DNA Bucureşti, unde va fi audiat în dosarul gala Bute. Dimineaţă, procurorii au făcut percheziţii la casa acestuia.

Resmeriţă a beneficiat de mai multe contracte din partea Elenei Udrea, pe vremea când aceasta era ministrul Turismului. Udrea a aprobat inclusiv construirea telegondolei din Lupeni, mai ales că avea o relaţie de prietenie cu primarul.

UPDATE 10.00
- Direcţia Naţională Anticorupţie cere urmărire penală pentru Elena Udrea şi Ion Ariton. Fosta şefă de la Dezvoltare şi Turism ar fi încercat să obţină ilegal fonduri din bugetul Uniunii Europene.

Opt persoane vor fi duse la audieri la sediul central al DNA, printre care şi Obreja, Lungu, Gărdean şi Resmeriţă.

Percheziţii DNA în Dosarul "Gala Bute". Cătălin Tolontan: Se trage tare pe acest caz când Elena Udrea intră în conflict direct cu SRI şi DNA


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut, luni dimineaţă, mai multe percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, printre locuinţele percheziţionate fiind şi cea a lui Rudel Obreja.

Anchetatorii fac aceste percheziţii în dosarul "Gala Bute", tiparul şifonării banilor publici.

Vă amintim că Departamentul de Luptă Antifraudă a sesizat DNA, în aprilie 2012, în legatură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei.

Un contract în valoare de peste 10 milioane de lei a fost atribuit în condiţii dubioase firmei lui Obreja de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close