Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.000 de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă din cauza reviziilor. Explicațiile Termoenergetica: ”Sunt salarii mici, e o muncă foarte grea”

Peste 1.000 de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă din cauza reviziilor. Explicațiile Termoenergetica: ”Sunt salarii mici, e o muncă foarte grea”

Peste 1.000 de blocuri din București nu au apă caldă din cauza reviziilor, sistemul de termoficare având ”pierderi foarte mari”, iar lipsa de personal agravează situația, a transmis astăzi Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica București SA. Cele mai afectate zone sunt Sectoarele 2 și 3.

Peste 1.000 de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă din cauza reviziilor. Explicațiile Termoenergetica: ”Sunt salarii mici, e o muncă foarte grea”
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    16 Iul 2021   •   20:23

„Sunt revizii, reparaţii pe întreg palierul, sistemul are pierderi foarte mari, încercăm reglarea acestor situaţii, dar mai ales încercăm să ne pregătim de iarnă. Dacă în perioada de vară nu lucrăm, nu facem reparaţii, când?”, a precizat Claudiu Creţu, într-o conferinţă de presă.

Directorul general al Termoenergetica spune că reviziile se desfășoară cu greutate pentru că nu există suficient personal. Oamenii sunt descurajați să se angajeze în această instituție de salariile neatractive, a explicat Claudiu Crețu.

„Încercăm ca acestea să fie de cât mai scurtă durată, dar sunt şantiere şi, din păcate, nu sunt atât de multe şantiere câte ar trebui, tocmai pentru faptul că sunt salarii mici, e o muncă foarte grea, nu găsim atâţi sudori de câţi avem nevoie, nu găsim atâţi instalatori de câţi avem nevoie, e o problemă inclusiv cu piaţa forţei de muncă. Preţul ţevii a crescut foarte mult, deci, sunt probleme în piaţă pe toate palierele”, a adăugat Creţu.

„În luna iulie CET Sud este în revizie şi apa caldă vine de la CET Progresul, sunt pregătirile care se fac vara. De la 1 august, va intra în producţie CET Sud şi intră alt CET în revizie şi atunci noi sincronizăm reparaţiile cu reparaţiile CET-urilor.”, a mai precizat directorul Termoenergetica.

Lucrările şi reparaţiile făcute vara vor duce la o funcţionare mai bună a sistemului iarna viitoare, a subliniat acesta.
 

×
Subiecte în articol: apa calda București Termoenergetica
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close