Antena 3 CNN Actualitate Peste 20.000 de copiii abandonaţi aşteaptă şansa la o viaţă normală. Totul despre petiţia lansată de FACIAS

Peste 20.000 de copiii abandonaţi aşteaptă şansa la o viaţă normală. Totul despre petiţia lansată de FACIAS

Peste 20.000 de copiii abandonaţi aşteaptă şansa la o viaţă normală. Totul despre petiţia lansată de FACIAS
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
07 Iun 2019   •   17:41

Peste 20.000 de copiii români aşteaptă şansa la o viaţă normală. Vorbim despre cei abandonaţi de părinţi şi care acum se află în grija statului. Soarta lor se poate schimba în bine dacă procedurile de adopţie vor fi modificate în cel mai scurt timp.

În acest moment, procesul este atât de greoi încât multe familii renunţă la adopţie. FACIAS a lansat încă de acum o săptămână o petiţie la care puteţi adera pentru a convinge autorităţile să ia măsuri urgente.

În România peste 22 de mii de copii trăiesc în orfelinate. Cei mai mulţi sunt fie abandonaţi, fie victime ale abuzurilor în familie. Peste 60 la sută au vârste cuprinse între 9 și 13 ani, perioadă esențială în dezvoltarea oricărui copil.

Adopţia este însă un proces extrem de anevoios. Una dintre principalele bariere este termenul de șase luni prevăzut de lege pentru decăderea părinților din drepturi. La fel și posibilitatea rudelor până la gradul al patrulea de a-și exercita drepturile asupra copilului. Identificarea acestora consumă timp şi resurse.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a lansat campania „Și ei sunt copiii României". Inițiativa are ca scop îmbunătățirea legislației referitoare la adopţie, astfel încât copiii instituţionalizaţi să ibă şanse mi mari de a creşte într-o familie.

Pentru a susţine cest demers, semnează petiția de pe site-ul facias.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: adoptie FACIAS petitie copii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close