Antena 3 CNN Actualitate Peste 3.000 de funcţionari din Ministerului Sănătăţii ar putea să rămână fără loc de muncă

Peste 3.000 de funcţionari din Ministerului Sănătăţii ar putea să rămână fără loc de muncă

Peste 3.000 de funcţionari din Ministerului Sănătăţii ar putea să rămână fără loc de muncă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Mar 2013   •   21:24

Peste 3.000 de funcţionari din Ministerului Sănătăţii ar putea să rămână fără loc de muncă. Ministrul Eugen Nicolăescu vrea ca până la jumătatea lui mai să schimbe complet modul în care funcţionează actualul sistem sanitar.

Ministrul îşi propune astfel să reducă birocraţia şi să aducă serviciile medicale mai apropate de cetăţeni. Asfel, Direcţiile de Sănătate Publică din ţară vor fi desfiinţate, iar locul lor va fi luat de opt autorităţi regionale de sănătate publică.

Modificările din Sănătate nu vor fi lipsite de concedieri. După evaluare, exstă posibilitatea ca mulţi funcţionari să rămână fără posturi. Personalul calificat însă îşi va găsi loc în alte instituţii din sistem.

Eugen Nicolăescu mai spune că proiectul de reorganizare va diminua birocraţia, iar serviciile medicale vor fi mult mai accesibile pentru pacienţi.

Ministrul Sănăţii estimează că în urma procesului de reorganizare se vor face economii de aproximativ 50 de milioane de euro, bani care vor fi reinvestiţi în sistemul sanitar.




×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close