Antena 3 CNN Actualitate Piaţa auto se va contracta anul acesta. Închiderea showroom-urilor pe timpul pandemiei a perturbat vânzările

Piaţa auto se va contracta anul acesta. Închiderea showroom-urilor pe timpul pandemiei a perturbat vânzările

Vânzările de maşini cu motoare cu combustie vor scădea cu 23% în 2020, iar piaţa maşinilor electrice se va contracta cu 18%. Mașinile electrice vor ajunge însă să ocupe 31% din parcul auto peste până în 2040.

Piaţa auto se va contracta anul acesta. Închiderea showroom-urilor pe timpul pandemiei a perturbat vânzările
Sursa foto: Pixabay
20 Mai 2020   •   23:21

Vânzările de maşini electrice vor scădea în 2020, însă nu acestea vor înregistra cele mai mari scăderi din domeniul auto, transmite Reuters. Închiderea temporară a showroom-urilor pe timpul pandemiei a afectat vânzările şi a redus încrederea consumatorilor.

„Epidemia de COVID-19 va provoca o scădere majoră a vânzărilor globale de autoturisme în 2020”, a declarat Colin McKerracher, coordonatorul de transport BNEF.

Modelele electrice vor atinge 31% din totalul parcului auto până în 2040 şi vor reprezenta 58% din vânzările de autoturisme noi până la acea dată, deoarece vânzările de maşini cu motor cu combustie sunt în continuă scădere încă din 2017.

Analiştii preconizează că 1,7 milioane de maşini electrice vor fi vândute în acest an, alăturându-se celor 7 milioane de vehicule care se află deja pe străzile din întreaga lume.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: scadere piata auto
Parteneri
Marius Nistor, despre greva profesorilor: "Guvernul evită să-și asume răspunderea. Marţi va fi grevă!"
x close