Antena 3 CNN Actualitate Plângerea care a înfuriat-o pe Kovesi. Ce reproșuri îi aduc procurorii DNA

Plângerea care a înfuriat-o pe Kovesi. Ce reproșuri îi aduc procurorii DNA

Plângerea care a înfuriat-o pe Kovesi. Ce reproșuri îi aduc procurorii DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iul 2017   •   16:30

Jurnaliștii de la Lumea Justiției.ro publică pe site plângerea formulată împotriva Laurei Codruța Kovesi de procurorii DNA Doru Țuluș și Mihaela Iorga Moraru, pe care încearcă să-i elimine din instituția pe care o conduce.

Cei doi procurori s-au plâns la Consiliul Superior al Magistraturii că au fost supuși unui interogatoriu și că li s-ar fi cerut inclusiv testul poligraf, după apariția în presă a unor înregistrări în care șefa DNA își ceartă subordonaţii că stau cu fundul pe dosare și le cere să-i găsească miniștri pentru dosare penale.

VEZI AICI PLÂNGEREA SEMNATĂ DE PROCURORII DNA

Conform documentului postat pe luju.ro, sesizarea semnată de cei doi procurori și un alt coleg, Nicolae Marin, are ca scop aducerea la cunoștința inspectorilor judiciari a unor aspecte ”extrem de grave constatate în activitatea DNA care îmbracă forma atât a unor fapte penale, cât și abateri disciplinare”.

Detalii exclusive despre războiul din DNA. Mai mulți procurori au făcut plângere la CSM 

Laura Codruța Kovesi a cerut CSM revocarea a doi dintre cei mai vechi procurori din DNA, considerați ca făcând parte din tabăra lui Daniel Morar, în prezent judecător la CCR. Este vorba de procurorii Doru Țuluș și Mihaela Iorga Moraru. Oficial, Kovesi îi reproșează lui Mihaelei Iorga Moraru că nu a înregistrat un denunţ conform procedurilor legale, iar lui Ţuluş că a soluţionat dosare în care era implicată o persoană cu care avea "raporturi civile", ceea ce i-ar fi afectat imparţialitatea.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close