x close

Planul exotic al prefectului din Vaslui pentru oprirea violurilor. Ce instituţie din perioada comunistă va fi resuscitată

29 Iul 2016   •   17:35
Planul exotic al prefectului din Vaslui pentru oprirea violurilor. Ce instituţie din perioada comunistă va fi resuscitată

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, va organiza o serie de întâlniri civice, periodice în comunele din judeţ, la care să participe primarul, viceprimarul, preoţii, profesorii, poliţiştii, scrie Adevărul.

Prefectul a afirmat că aceste adunări, pe modelul adunărilor obşteşti sau ale sfaturilor populare, au ca scop conştientizarea factorilor de decizie locali cu privire la necesitatea implicării lor active în viaţa socială, în vederea prevenirii cazurilor grave care se întâmplă în judeţ.

Prefectura Vaslui a anunţat că aceste întâlniri se vor desfăşura începând cu a doua jumătatea lunii august, iar la ele vor participa cei mai reprezentativi oameni din comunităţile locale, care se bucură de respectul cetăţenilor, care se pot implica în mod activ în prevenirea faptelor reprobabile sau pentru rezolvarea problemelor punctuale care apar în comunitate.

„Ne vom ȋntȃlni pentru discuţii aplicate, ȋn şedinţe de lucru, la nivel de 4-5 unităţi administrativ teritoriale la care doresc să participe liderii comunităţilor, atȃt cei din administraţia locală, cȃt şi medici, poliţişti, preoţi şi alţi lideri importanţi de opinie. Cred că ȋntrevederile de acest fel vor fi utile şi productive. În perioada următoare, vom stabili calendarul şedinţelor de lucru şi vom conveni, de comun acord cu toţi primarii, asupra locurilor de ȋntȃlnire şi asupra invitaţilor la discuţii”,  a anunţat prefectul Daniel Olteanu. 

Parteneri
Parteneri
sati