Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii locali din Bacău fac febră musculară la degete de la tastatură şi vor sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă

Poliţiştii locali din Bacău fac febră musculară la degete de la tastatură şi vor sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă

Poliţia Locală Bacău a solicitat Primăriei să acorde angajaţilor sporuri pentru condiţii vătămătoare şi a prezentat documente emise de Direcţia de Sănătate Publică care arată că poliţiştii locali fac febră musculară la degete şi stau prea mult jos.

Poliţiştii locali din Bacău fac febră musculară la degete de la tastatură şi vor sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă
Sursa foto: Facebook | Poliţia Locală a Municipiului Bacău
de Alin Tarnovschi    |    27 Oct 2022   •   14:57

Documentele emise de DSP Bacău au fost publicate de jurnaliştii de la ziaruldebacau.ro şi, pe alocuri, par a fi lipsite de logică.

De exemplu, pentru poliţiştii care conduc autovehiculele Poliţiei Locale documentul arată că angajaţii sunt expuşi riscului "toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare".

Totodată, poliţiştii locali sunt supuşi riscului de îmbolnăvire "în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni".

Aceste exemple nu au nicio legătură cu funcţia de şofer.

De asemenea, un alt document arată că poliţiştii locali sunt expuşi şi altor riscuri de îmbolnăvire.

Conform DSP Bacău, aceștia prezintă un "risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC".

Altfel spus, poliţiştii locali pot face febră musculară la degete din cauza tastaturii de la calculator.

Toate aceste buletine vin în sprijinul solicitării de a li se acorda sporuri. Conducerea Poliției Locale susține că ar fi vorba despre un „bonus” de cinci zile de concediu în plus pe an, pentru condițiile grele de muncă.

×
Subiecte în articol: Poliţia Locală Bacău
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close