Ponta aşteaptă "verdictul". Teza de doctorat este analizatã de Comisia de Eticã şi de experţii în drept

de L.D.    |    16 Iul 2012   •   18:40
Ponta aşteaptă "verdictul". Teza de doctorat este analizatã de Comisia de Eticã şi de experţii în drept Foto: Mediafax

Teza de doctorat a premierului Victor Ponta este analizată, la Universitatea Bucureşti (UB), de Comisia de Etică a instituţiei şi de mai mulţi experţi în drept, urmând ca o hotărâre în acest caz să fie luată "în cel mai scurt timp posibil", informează reprezentanţii UB. scrie Mediafax.
   
Hotărârea Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti va primi aviz de la Direcţia Juridică a instituţiei, urmând ca rectorul UB să prezinte Senatului Universităţii hotărârea şi raportul final al Comisiei de Etică, mai spun reprezentanţii instuţiei de învăţământ superior.
   
"Universitatea din Bucureşti va anunţa public, printr-o conferinţă de presă, hotărârea rezultată în urma analizei efectuate de membrii săi", se mai precizează în comunicat.
   
Totodată, reprezentanţii Universităţii Bucureşti spun că au luat cunoştinţă de comunicatul Consiliului Naţional de Etică (CNE) al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), prin care opinia publică este informată despre cadrul legal în care instituţia îşi desfăşoară activitatea, precum şi despre exclusivitatea legală deţinută de CNE în cazul sesizărilor privindu-i pe demnitari.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că dacă în CNE se stabileşte că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, se poate merge până la desfiinţarea şcolii de doctorat.

x close