Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Cred că trebuie să facem lucruri mult mai importante decât numirea Monei Pivniceru

Ponta: Cred că trebuie să facem lucruri mult mai importante decât numirea Monei Pivniceru

Ponta: Cred că trebuie să facem lucruri mult mai importante decât numirea Monei Pivniceru
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Aug 2012   •   09:39

Premierul Victor Ponta a declarat, joi dimineaţă, la intrarea în sediul CSM, unde urmează să participe în calitate de ministru interimar al Justiţiei, că este un semn de responsabilitate să vii la serviciu şi să faci ceea ce prevede legea.

"Cred că sunt lucruri mult mai importante decât numirea doamnei Pivniceru, oamenii fiind foarte nemulţumiţi şi neîncrezători în instituţiile statului. Fie că au văzut ce s-a întâmplat la CC, fie că au văzut ce s-a întâmplat la CSM, ori judecătorii, procurorii, magistraţii trebuie să recâştige încrederea oamenilor. Să fie responsabili", a declarat Victor Ponta, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Premierul  a menţionat că primul lucru care este un semn de responsabilitate este să vii la serviciu şi să faci ceea ce prevede legea.

Trei dintre cei patru membri ai CSM care au lipsit miercuri de la şedinţa convocată au venit, joi, la Consiliu, unde este convocată din nou şedinţa Plenului, în urmă cu o zi nefiind întrunit cvorumul pentru aprobarea hotărârilor, printre care şi demisia din magistratură a Monei Pivniceru.

Ana Lăbuş, Florentina Gavadia şi Bogdan Gabor, care nu au fost miercuri la Consiliu, motivându-şi absenţa prin probleme medicale grave în familie, sunt la Consiliul Superior al Magistraturii, absentă fiind doar Georgiana Isac, care este în concediu.

Ponta a declarat, marţi, că preşedintele interimar, Crin Antonescu, are dreptul constituţional de a o numi, miercuri, pe Mona Pivniceru la şefia Ministerului Justiţiei.

Mona Pivniceru, reprezentantul judecătorilor ICCJ în CSM, a fost anunţată drept propunere pentru Ministerul Justiţiei în 6 august, ea urmând să îi ia locul lui Titus Corlăţean, mutat la Externe.

Judecătoarea Mona Pivniceru, propusă pentru preluarea portofoliului Justiţiei, şi-a înaintat luni demisia din magistratură.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va lua în discuţie, joi, demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, procedură în urma căreia aceasta va putea prelua Ministerul Justiţiei, unde, din 7 august, interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta premier mona pivniceru CSM
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close