Antena 3 CNN Actualitate Ponta e dispus să fie interimar la Justiţie, dacă Băsescu respinge ministrul ce va fi propus de USL

Ponta e dispus să fie interimar la Justiţie, dacă Băsescu respinge ministrul ce va fi propus de USL

Ponta e dispus să fie interimar la Justiţie, dacă Băsescu respinge ministrul ce va fi propus de USL
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mar 2013   •   23:07

Premierul Victor Ponta a declarat că este dispus să fie interimar la Ministerul Justiției, în cazul în care Traian Băsescu va respinge nominalizarea USL pentru un nou ministru. De asemenea, acesta a declarat că poate propune noi şefi la Parchet şi DNA dacă există o soluţie eficientă şi corectă în acest sens, scrie Mediafax.

Întrebat dacă este dispus să își asume ca intermar conducerea Ministerului Justiției în cazul în care Mona Pivniceru va pleca la Curtea Constituțională, premierul a răspuns: "Da, e foarte posibil, nu mi-am ascuns slăbiciunea pentru portofoliul Justiţiei".

De asemenea, acesta a declarat că va face tot posibilul pentru că atât Parchetul şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), dar şi alte instituţii din justiţie să aibă conduceri nepolitice şi stabile.

Victor Ponta a precizat că își dorește ca procurorii să fie numiți cât mai repede, dar că nu poate avansa un terment în acest sens deoarece totul depinde de semnătura lui Traian Băsescu.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close