x close

Ponta: Sper ca mâine seară să avem ministru al Justiţiei. Mă îndoiesc că cei de la CSM vor bloca încă o dată

de L.D.    |    21 Aug 2012   •   17:48
Ponta: Sper ca mâine seară să avem ministru al Justiţiei. Mă îndoiesc că cei de la CSM vor bloca încă o dată 525 Foto: Intact Images

Victor Ponta a declarat marţi că speră ca miercuri seară ministrul propus pentru a prelua portofoliul Justiţiei, Mona Pivniceru, să poată depună jurământul la Palatul Cotroceni, scrie Mediafax.

''Sper ca mâine seară să avem ministru al Justiţiei. Mă îndoiesc că cei de la CSM vor bloca încă o dată. E vorba să ia act de demisia doamnei Pivniceru'', a precizat Ponta.
   
Ponta, care deţine şi interimatul la Ministerul Justiţiei, a declarat că în cursul zilei de miercuri va participa la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.
   
El a explicat că, în baza Legii CSM, ministrul Justiţiei nu are dreptul să convoace Consiliul Superior al Magistraturii, acest lucru putând fi făcut doar de preşedintele sau vicepreşedintele CSM.
   
'Vă mărturisesc că, dacă aş fi avut acest drept legal, aş fi convocat CSM de mult, în primul rând pentru a obţine detaşarea în funcţia de ministru a doamnei Pivniceru. (...) Voi pune pe ordinea de zi exact discuţia despre abuzurile - pentru că eu nu mă feresc să o spun, e vorba categoric de un abuz aici măcar prin faptul că procurorii DNA nu au competenţa să ancheteze decât fapte de corupţie, nu fapte care ţin de legea referendumului - şi CSM, dacă va considera, să declanşeze o anchetă în acest sens', a precizat Ponta.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati