Antena 3 CNN Actualitate Povestea unei ucrainence care a fugit din Kiev când trebuia să se opereze

Povestea unei ucrainence care a fugit din Kiev când trebuia să se opereze

Războiul din Ucraina ameninţă vieţilor bolnavilor în stare gravă care au nevoie urgent de intervenţii chirugicale. Printr-un astfel de coşmar a trecut şi o femeie din Kiev de 58 de ani. Trebuia să se opereze chiar în prima zi în care trupele ruseşti au bombardat ţara vecină.

Povestea unei ucrainence care a fugit din Kiev când trebuia să se opereze
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Ştefan    |    23 Mar 2022   •   08:59

Femeia a reuşit însă să fugă din calea atacurilor şi a găsit adăpost în România. Aici a primit ajutor la o clinică privată care oferă spirijin refugiaţilor din Ucraina.

Pacienta a primit diagnosticul de cancer la sân la începutul anului.

Femeia trebuia să fie operată chiar în ziua în care a început atacul rusilor pe teritoriul Ucrainei. Atacul ruşilor i-a pus viaţa în pericol, însă aici la noi în ţară, medicii România i-au întins o mână de ajutor.

Echipa medicală a ales o procedura specială pentru intervenţia pacientei în vârstă de 58 de ani. Femeia trebuia să fie operată de uregenţă în Kiev însă a fost nevoită să fugă din calea războiului.

Operaţia a decurs bine, spun medicii.

"A avut o intervenţie chirurgicală care a durat o oră şi a beneficait de tot ce înseamnă intervenţie chirurgicală modernă pentru chirurgia cancerului de sân. A avut o chirurgie oncoplastică la nivelul glandei mamare şi o exgizie de ganglioni santinelă adresata axilei", spune dr. Gerald Filip, medic primar chirurgie generală.

Pacienta a aflat de la români că se poate opera la un spital din Capitală.

Unitatea medicală oferă gratuit serciviile medicale refugiaţilor din Ucraina.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close