Antena 3 Actualitate Prefectul de Teleorman, Teodor Niţulescu, îşi foloseşte funcţia ca să obţină concesiuni de la primării

Prefectul de Teleorman, Teodor Niţulescu, îşi foloseşte funcţia ca să obţină concesiuni de la primării

09 Mai 2011   •   08:35
Prefectul de Teleorman, Teodor Niţulescu, îşi foloseşte funcţia ca să obţină concesiuni de la primării
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
Cine împarte, parte îşi face! Prefectul de Teleorman, Teodor Niţulescu, se foloseşte de poziţia sa pentru a obţine concesiuni de la primarii din judeţ pentru firma pe care o deţine împreună cu soţia, scriu cei de la Jurnalul National. În plus, Niţulescu ar fi făcut presiuni asupra unor edili locali, pentru ca aceştia să se înscrie în PDL.

În decembrie 2009, primarul din Scrioaştea, judeţul Teleorman, a oferit angajaţilor tichete cadou în valoare de 500 de lei. Decizia a fost atacată în contencios administrativ de prefectul Teodor Niţulescu. Peste patru luni, însă, acesta a renunţat la judecată, după ce primăria din Scrioaştea a aprobat concesionarea unui te­ren de 10,5 hectare către firma Venus Mob SRL. Asociaţii firmei sunt chiar prefectul şi cei doi fii ai săi, Ra­du Codruţ şi Iulian Mihai.

Firma lui Niţulescu deţine şi o balastieră, pe un teren al primăriei din comuna Plosca. În martie 2010, chiria pentru cele 5,4 hectare a fost stabilită de un expert la puţin peste 2.000 de euro. Deşi era nevoie de o licitaţie publică, primarul din Plosca a închiriat terenul lui Niţulescu pentru doar 650 de lei.

Prefectul a avut grijă cum se cuvine de firma sa. La doar o lună de la instalarea în funcţie, spitalul de pneumoftiziologie din Roşiorii de Vede cumpăra de la Venus Mob SRL produse în valoare de aproape 4 miliarde de lei vechi. Spitalul a plătit totul la suprapreţ: 3.000 de lei pentru un fotoliu de 500 de lei, 345 de lei pentru un scaun de 75 de lei, 238 de lei pentru un coş de gunoi care pe piaţă costă 37 de lei.

În declaraţia sa de avere, Teodor Niţulescu a trecut doar două firme la care ar fi acţionar, deşi el şi soţia sa au calităţi oficiale la 5 companii, fără să mai fie luate în calcul şi cele deţinute de fii lor.

Prefectul Niţulescu a făcut presiuni şi pentru Partidul Democrat Liberal, scrie Jurnalul Naţional. Primarul Viorel Peţa, din Conţeşti, s-a înscris în PDL la scurtă vreme după ce prefectul Teodor Niţulescu a atacat în contencios administrativ una dintre deciziile sale. Odată mutat cu bagaje în tabăra portocalie, Niţulescu a retras cererea de judecată. Mai mult, prefectul nici nu l-a demis pe Peţa pentru că a schimbat partidul, aşa cum cere legea.

 
 

 

 

×
Subiecte în articol: prefect Teleorman

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close