Antena 3 CNN Actualitate Prefectul de Vâlcea, bruscat şi huiduit de protestatarii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Prefectul de Vâlcea, bruscat şi huiduit de protestatarii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Prefectul de Vâlcea, bruscat şi huiduit de protestatarii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea
04 Iul 2013   •   15:15

Prefectul de Vâlcea a fost bruscat şi huiduit de protestatarii de la Oltchim. Muncitorii, nemulţumiţi de planul de restructurare şi disponibilizări, l-au oprit pe oficial să plece cu maşina din faţa Prefecturii.

Angajaţii s-au aşezat în faţa maşinii lui Mircea Nadolu şi l-au obligat pe acesta să îi însoţească în sala de şedinţe a combinatului Oltchim pentru a participa la discuţiile privind neplata salariilor pe luna mai.
   
"Oamenii, atât cei care lucrează, dar şi cei care au fost disponibilizaţi, sunt supăraţi că au fost concediaţi. S-au concediat aproape o mie de salariaţi şi s-a promis că ulterior combinatul va funcţiona la 65 la sută, dar noi funcţionăm tot la 7-8 la sută. De asmenea, cei plecaţi în şomaj nu au primit plăţile compensatorii şi salariile, iar cei care lucrează sunt supăraţi că vor primi mâine (n.r. - vineri) doar 50 la sută din lichidarea lunii mai, iar diferenţa la sfârşitul lunii iulie. Oamenii dau vina pe administratorul judiciar şi pe premierul Victor Ponta şi spun că situaţia este explozivă", a declarat liderul Sindicaului Oltchim Mihai Diculoiu, citat de Mediafax.
 
Peste o sută de angajaţi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat, joi dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ al societăţii, nemultumiţi că nu au primit salariile pentru luna mai. Salariaţii au strigat "Hoţii" şi "Demisia".
   
Potrivit reprezentanţilor sindicali, oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru luna mai, vineri urmând să le fie achitată doar jumătate din suma aferentă acestei perioade.
 
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a eşuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Oltchim Ramnicu Valcea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close