Antena 3 CNN Actualitate Pregătiri intense în Ucraina | Militarii se antrenează cu armamentul primit de la englezi

Pregătiri intense în Ucraina | Militarii se antrenează cu armamentul primit de la englezi

Militarii din Ucraina au început antrenamentele cu armament britanic. Corespondenţii Antena 3 Cristi Popovici şi Bogdan Jujatu vin cu detalii de ultimă oră.

Pregătiri intense în Ucraina | Militarii se antrenează cu armamentul primit de la englezi
Sursa foto: Antena 3/CNN
de Cristi Popovici    |    05 Feb 2022   •   21:20

Militarii din Ucraina au început antrenamentele cu armament britanic. În paralel, americanii au dat publicității informaţii conform cărora Rusia urmează să facă un test cu arme nucleare luna acesta.

Este vorba despre teste nucleare pe care rușii le au programate în fiecare an, în fiecare toamnă pentru a-și dovedi puterea armatei.

Însă de data aceasta profitând de criza care există între Rusia şi Ucraina ar fi devansat aceste exerciții care vor avea loc peste două săptămâni, la mijlocul lunii februarie.

De asemenea, experții americani susţin că perioada februarie -martie ar fi o perioadă propice pentru o eventuală invazie din partea Rusiei către Ucraina.

Între timp, ucrainienii îşi pregătesc apărarea şi în aceste zile se antrenează cu armament trimis de Marea Britanie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este vorba de aruncătoare de grenadă, de rachete anti-tanc pe care britanicii le-au trimis în ultimele săptămâni în Ucraina.

De asemenea, militarii de la Kiev se antrenează la Cernobîl în apropierea locului unde a avut loc dezastrul din 1986.

Este prima dată când se efectuează un exerciţiu militar de amploare la Prîpeat, localitate de lângă Cernobîl.

Acestă locație a fost aleasă din punct de vedere tactic pentru că se află la mijlocul distanţei dintre Kiev şi Belarus, ţară care ar putea fi folosită de Vladimir Putin pentru a pregăti această invazie împotriva Ucrainei.

Pe de altă parte, Rusia prin vocea ambasadorului său în SUA susține că, de fapt, americanii sunt cei care întrețin toată această criză care există prin declarații periculoase, prin declarații exagerate.

De altfel, Casa Albă a recunoscut că a exagerat un pic, mai ales prin utilizarea expresiei "invazie iminentă", pe care americanii acum spun că nu o vor mai folosi. 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close