Antena 3 CNN Actualitate Președintele Iohannis a sesizat CCR asupra OUG care modifică acte normative în educaţie, cercetare şi sănătate

Președintele Iohannis a sesizat CCR asupra OUG care modifică acte normative în educaţie, cercetare şi sănătate

Președintele Iohannis a sesizat CCR asupra OUG care modifică acte normative în educaţie, cercetare şi sănătate
Sursa foto: foto: presidency.ro
13 Dec 2018   •   11:02

Klaus Iohannis a sesizat, joi, CCR în legătură cu OUG 96/206 care modifică acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii, susţinînd că Parlamentul a eliminat unele articole, iar alte nu au legătură cu observaţiile preşedintelui din cererea de reexaminare.

Şeful statului susţine că deja Curtea Constituţională s-a pronunţat o dată asupra acestei legi pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2016, iar Parlamentul a făcut mai mult decât să transpună decizia CCR în prevederile declarate neconstituţionale ale actului normativ. Parlamentul, susţine Iohannis a eliminat unele articole sau a modificat altele care nu au au legătură cu cererea de reexaminare formulată de preşedintele României.

"Curtea Constituţională a constatat că, practic, prin conţinutul normativ al legii criticate Parlamentul s-a comportat ca şi când nu ar fi fost în procedura de reexaminare a legii, ci în proceduraobişnuită/comună şi, prin urmare, dispoziţiile art. 77 alin. (2) din Constituţie au fost încălcate. În cazul de faţă, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 63/2018, Parlamentul, din nou, a eliminat unele texte şi a operat modificări, fără ca acestea să fi făcut obiectul cererii de reexaminare şi, în mod evident, contrar soluţiei dispuse de către instanţa constituţională. Examinând legea adoptată de Camera decizională, Senatul, reiese că anumite texte din legea criticată au fost eliminate, iar altele nu au legătură cu observaţiile formulate de Preşedintele României prin cererea de reexaminare.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Iohannis sesizare CCR Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close