Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Iohannis sesizează CCR cu o legea de modificare din domeniul sănătăţii

Preşedintele Iohannis sesizează CCR cu o legea de modificare din domeniul sănătăţii

Preşedintele Iohannis sesizează CCR cu o legea de modificare din domeniul sănătăţii
25 Apr 2018   •   17:28

Preşedintele Klaus Iohannis sesizează Curtea Constituţională cu o legea de modificare şi completare a unor acte normative din domeniul sănătăţii, semnalând că, pe de o parte, conţine prevederi neconstituţionale şi că la reexaminarea pe care a cerut-o Parlamentul a modificat şi alte articole decât cele semnalate.

Șeful statului aminteşte că, în 29 noiembrie 2017, a formulat cerere de reexaminare cu privire la legea dedusă controlului de constituţionalitate, supunând atenţiei Parlamentului o serie de aspecte precum: necesitatea adoptării acesteia ca lege organică, necorelarea unor dispoziţii ale legii, aspecte referitoare la neclaritatea şi lipsa de precizie a unor prevederi din actul normativ, potrivit news.ro.

Până la finalizarea reexaminării în Parlament a legii criticate, Guvernul a emis două ordonanţe de urgenţă  ce transpun legislativ o parte din dispoziţiile legii ce făcuse obiectul cererii de reexaminare a preşedintelui. Cu ocazia reexaminării, forul legislativ a operat o serie de modificări în sensul admiterii, în parte, a criticilor cuprinse în cererea de reexaminare, dar a modificat sau eliminat şi un număr de 11 puncte - neindicate prin cererea transmisă de preşedinte -  şi care nu se aflau într-o strânsă legătură cu dispoziţiile pentru care s-a solicitat reexaminarea, deşi Curtea Constituţională a stabilit că Parlamentul trebuie să se pronunţe strict faţă de problemele ridicate de către Preşedinte în cererea de reexaminare. (Decizia Curţii Constituţionale nr. 355/2007; Decizia nr. 31/2016), se arată în sesizarea către CCR.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close