Antena 3 CNN Actualitate Prima zi de şcoală, în şantier, pentru elevii care încep luni cursurile

Prima zi de şcoală, în şantier, pentru elevii care încep luni cursurile

Prima zi de şcoală, în şantier, pentru elevii care încep luni cursurile
13 Sep 2009   •   21:17

Luni, în şcolile din România sună clopoţelul. Dar nu e un început de an şcolar cu prea multe motive de bucurie. Milioane de elevi vor păşi, în prima zi de şcoală, în şantiere. Nici pentru politicieni ziua de luni nu e motiv de bucurie. Nu mai pot, ca de obicei, să îşi facă un pic de campanie, pe la festivităţile de deschidere a şcolilor. Profesorii le-au transmis clar că nu sunt bine veniţi.

În fine, noul an şcolar nu îi găseşte nici pe profesori prea bucuroşi. Nemulţumiţi de cum le vor arăta salariile, prin noua grilă de salarizare, dascălii vor picheta sediile mai multor prefecturi. Şi în ciuda acestui haos general, preşedintele susţine în continuare că educaţia reprezintă o prioritate naţională, în mesajul adresat cadrelor didactice, cu prilejul deschiderii noului an şcolar.

Anul şcolar nu începe sub cele mai bune auspicii. Dascălii au hotărât să boicoteze prezenţa politicienilor la festivităţile de deschidere a noului an şcolar.

De altfel, în multe localităţi şcolile sunt în şantier. Este şi cazul şcolii de la Ineu de Criş, unde lucrările vor fi gata abia la sfârşitul lunii octombrie.

Şi în localitatea ieşeană Pocreaca elevii vor învăţa în şcoala veche. Clădirea nouă a fost ridicată, însă autorităţile nu mai au bani şi pentru centrala termică.

Vacanţă prelungită pentru zeci de elevi din localitatea bistriţeană Poiana Ilvei. Cursurile vor începe, pentru ei, cu câteva zile mai târziu, deoarece şcoala nu a fost reparată nici pînă acum.

Elevii din alte patru localităţi bistriţene nu vor începe anul şcolar la timp din acelaşi motiv - şcolile în şantier.

Presedintele Traian Basescu are si solutia pentru ca aceste situaţii să nu se mai repete an de an: adoptarea noii legi a Educaţiei.

În mesajul preşedintelui cu prilejul începerii anului şcolar, Traian Băsescu arată că ?modernizarea statului presupune replasarea şcolii în centrul proiectului de societate şi reafirmarea educaţiei drept o prioritate incontestabilă. Am încredere că, în următorii ani, va funcţiona o nouă lege care va reglementa acest domeniu, o lege coerentă şi stabilă?.

Antena 3

×
Subiecte în articol: prima zi de scoala
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close