Antena 3 CNN Actualitate Prima zi de şcoală începe cu probleme în mai multe instituţii de învăţământ din ţară (VIDEO)

Prima zi de şcoală începe cu probleme în mai multe instituţii de învăţământ din ţară (VIDEO)

Prima zi de şcoală începe cu probleme în mai multe instituţii de învăţământ din ţară (VIDEO)
14 Sep 2009   •   08:07

Şcolile din România îşi deschid, luni, din nou porţile. Pentru unii elevi, nu sunt însă prea multe motive de bucurie, şi asta pentru că vor păşi, în prima zi de şcoală, în şantiere.

Până şi politicienii au de suferit: au trecut vremurile când începutul de an şcolar era un prilej de a face campanie electorală. Profesorii le-au transmis clar că nu sunt bine veniţi.

În fine, noul an şcolar nu îi găseşte nici pe profesori prea bucuroşi. Nemulţumiţi de cum le vor arăta salariile, prin noua grilă de salarizare, dascălii vor picheta sediile mai multor prefecturi.

În ciuda acestui haos general, preşedintele susţine în mesajul adresat cadrelor didactice că educaţia reprezintă o prioritate naţională.

Problemele la şcoli încep chiar din Capitală. Una dintre instituţiile de învăţământ care nu este pregatită să-şi primească elevii este Şcoala nr. 23 din sectorul 2. Aici doar etajul unu al clădirii este terminat în totalitate. La parter mai sunt de terminat 6 clase şi toaletele. În curte, în loc de flori, elevii au parte de tigle, betoane şi cărămizi.

Aceeaşi situaţie şi la Şcoala generală nr. 133. Una dintre intrări nu poate fi utilizată, accesul fiind blocat de materiale.

În multe localitaţi şcolile sunt în şantier. Este şi cazul şcolii de la Ineu de Criş. Lucrarile vor fi gata abia la sfârşitul lunii octombrie.

Şi în comuna ieşeana Pocreaca elevii vor învaţa în şcoala veche. Cladirea noua a fost ridicată, însă autoritaţile nu mai au bani şi pentru centrala termică.

Vacanţă prelungită pentru zeci de elevi din localitatea bistriţeană Poiana Ilvei. Cursurile vor începe, pentru ei, cu câteva zile mai târziu, deoarece şcoala nu a fost reparată nici până acum.

Preşedintele Traian Băsescu are şi soluţia pentru ca aceste situaţii să nu se mai repete an de an. Adoptarea noii legi a educaţiei.

"Modernizarea statului presupune replasarea şcolii în centrul proiectului de societate şi reafirmarea educaţiei drept o prioritate incontestabila. Am încredere ca, în urmatorii ani, va funcţiona o noua lege care va reglementa acest domeniu, o lege coerenta şi stabila", susţine şeful statului într-un comunicat de presă.



Antena 3


×
Subiecte în articol: prima zi de scoala santier an şcolar
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close