Antena 3 CNN Actualitate Primăria Tulcea cere Consiliului Judeţean ca faleza Dunării să poarte numele lui Ivan Patzaichin

Primăria Tulcea cere Consiliului Judeţean ca faleza Dunării să poarte numele lui Ivan Patzaichin

Ca un omagiu adus multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, primăria orașului Tulcea a cerut Consiliului Judeţean ca faleză Dunării să îi poarte, de acum, numele.

Primăria Tulcea cere Consiliului Judeţean ca faleza Dunării să poarte numele lui Ivan Patzaichin
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    06 Sep 2021   •   15:37

"Ivan Patzaichin, cel mai bun ambasador al Deltei, a cultivat dragostea pentru sport şi natură, bunul simţ, modestia şi altruismul. Avem datoria să redăm Deltei aceste valori.

Faleza este locul de plecare spre Delta lui Ivan, de aceea, în mod firesc, acest loc reprezentativ pentru oraşul nostru trebuie să îi poarte numele.

Vă propun elaborarea unui proiect de hotărâre, iniţiat de toţi consilierii judeţeni, pentru atribuirea denumirii Faleza Ivan Patzaichin", se arată în scrisoarea adresată de primarul Ştefan Ilie conducerii CJ şi inclusă în comunicatul de presă.

Ultimele omagii pentru Ivan Patzaikin, "campionul cu pagaia ruptă", la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo

Trupul neînsufletit al marelui campion olimpic și mondial român la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, a fost depus luni la sediul clubului Dinamo, acolo unde se află și toate trofeele câstigate. Apropiaţii sunt aşteptati să-i aduca un ultim omagiu.

De trei luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul "Elias", după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultimele săptămâni.

Un sportiv care a scris istorie a intrat, de duminică, în legendă. Viaţa lui Ivan Patzaichin şi-a urmat cursul firesc, întocmai ca apele care l-au purtat către mai bine de 150 de victorii în carieră.

De la timidul pescar din Delta Dunării a ajuns un mare campion: cel mai titrat canotor al României. După cei 17 ani de competiţii în care şi-a câştigat renumele de "Amiral", s-a implicat în conservarea Deltei Dunării şi în susţinerea sportului românesc.

Cei care nu l-au cunoscut ca sportiv cu pagaia în mână, l-au cunoscut ca monument de bun-simţ, modestie şi determinare.

Rămâne de legendă calificarea de la Munchen, din '72, când a terminat cursa cu vâsla ruptă. Acesta este Ivan Patzaichin, sportivul care ne-a umplut inima de mândrie decenii la rând. La clubul Dinamo, fani şi atleţi deopotrivă, s-au strâns să îi aducă o floare şi au ţinut un moment de reculegere în amintirea lui.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984. Pe 26 noiembrie 2019, când a împlinit 70 de ani, a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Naţional ″Steaua României″ în grad de Cavaler.

Patzaichin va fi înmormântat cu onoruri militare.

×
Subiecte în articol: Tulcea faleza Ivan Patzaichin
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close