Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Cogealac, reţinut pentru 24 de ore. Vezi imagini din timpul conflictului armat (VIDEO)

Primarul din Cogealac, reţinut pentru 24 de ore. Vezi imagini din timpul conflictului armat (VIDEO)

Primarul din Cogealac, reţinut pentru 24 de ore. Vezi imagini din timpul conflictului armat (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Iul 2010   •   22:28

Primarul comunei constănţeane Cogealac, Cati Hristu, împreună cu alţi cinci oameni implicaţi în scandalul de luni, au fost reţinuţi, marţi seară, pentru 24 de ore, după ce au fost audiaţi de procurori. Aceştia urmează să fie prezentaţi, miercuri, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, printre capetele de acuzare în cazul celor şase persoane se numără incitare la violenţă, violenţă şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În timpul conflictului izbucnit la Cogealac, cinci localnici au fost împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc de către agenţii unei firme de pază.

Sătenii au intrat în conflict cu agenţii când au încercat să intre pe terenul unde se construieşte un parc eolian cu care localnicii nu sunt de acord. Un cameraman amator a surprins chiar momentul în care agenţii firmei de pază au tras asupra localnicilor din Cogealac adunaţi pe terenul unde urmează să fie construit un parc eolian. Din imagini, se vede că sătenii erau înarmaţi cu bâte, iar agenţii cu pistoale cu bile.



Cinci persone au fost nimerite de gloanţele de cauciuc. Printre ele, şi viceprimarul din Cogealac. La scurt timp de la declanşarea scandalului, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje speciale de intervenţie ale poliţiei.

Oamenii legii susţin că cei vinovaţi de declanşarea scandalului vor fi pedepsiţi.

Parcul eolian de la Cogealac este construit de CEZ România. Preşedintele companiei îl acuză pe primarul Cati Hristu că este cel care a organizat protestul, pentru a întârzia punerea în aplicare a proiectului. Scandalul a început în anul 2006, după ce o altă firmă, agreată de primar, a cerut autorizaţie pentru construirea unui parc eolian în zonă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: scandal conflict retinut primar impuscaturi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close