Antena 3 Actualitate Primarul din Iași, Mihai Chirica, îi cere lui Klaus Iohannis ca Autostrada Unirii să fie obiectiv de interes naţional

Primarul din Iași, Mihai Chirica, îi cere lui Klaus Iohannis ca Autostrada Unirii să fie obiectiv de interes naţional

25 Iul 2019   •   19:07
Primarul din Iași, Mihai Chirica, îi cere lui Klaus Iohannis ca Autostrada Unirii să fie obiectiv de interes naţional

Primarul din Iași, Mihai Chirica, îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis, prin intermediul unei scrisori deschise, să îi ceară premierului ca autostrada Unirii Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş să aibă statut de obiectiv de interes naţional, ca şi autostrada Comarnic - Braşov. 

"Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, având în vedere convocarea de către Excelenţa Voastră a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru ziua de marţi, 30 iulie, în vederea avizării rectificării bugetare propuse de Guvern, precum şi intenţia Prim-Ministrului Viorica Dăncilă de a declara Autostrada Comarnic - Braşov ca obiectiv de interes naţional, vă rog, în numele comunităţii ieşene şi a Asociaţiei "Moldova se dezvoltă", să solicitaţi Premierului României să acorde acelaşi statut şi Autostrăzii 'Unirii' Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş", se arată în scrisoarea deschisă a primarului Mihai Chirica. 

Edilul ieşean subliniază că solicitarea sa este în concordanţă cu legislaţia. 

"Această cerere este în deplină concordanţă cu Legea nr. 291 / 29 noiembrie 2018, promulgată de Excelenţa Voastră la Palatul Cotroceni în prezenţa autorităţilor locale şi parlamentarilor din Moldova şi a asociaţiilor care militează pentru acest proiect. Vă rog să vă folosiţi autoritatea cu care aţi fost învestit pentru ca, măcar în al doisprezecelea ceas, Guvernul României să înţeleagă faptul că Autostrada "Unirii" este esenţială pentru dezvoltarea Moldovei, pentru crearea unei legături între Estul şi Vestul ţării şi între Occidentul Europei şi românii de pe cele două maluri ale Prutului. După cum şi Excelenţa Voastră a afirmat atunci, Autostrada Unirii este "o nevoie absolut legitimă care s-a transformat într-o chestiune de securitate sau de siguranţă naţională". Autostrada "Unirii' este vitală pentru destinul milioanelor de români din Regiunea de Nord-Est şi din Republica Moldova", mai spune primarul Iaşiului în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Iohannis.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close