Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, este cercetat de procurorii anticorupţie

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, este cercetat de procurorii anticorupţie

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, este cercetat de procurorii anticorupţie
de S.T.    |    14 Noi 2012   •   19:22

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, este audiat, miercuri seară, de către procurorii DNA, în legătură cu presupuse fapte de corupţie, scrie Mediafax.

Nicolae Matei, aflat la al doilea mandat de primar, ar fi încercat să ofere drept mită unor poliţişti mai multe terenuri situate în Năvodari, pe malul mării, pentru a scăpa de un dosar penal.

Presa locală a scris că în ultimi patru ani primarul Nicolae Matei, asociat în SC Dormarbib Grup, ar fi fost implicat în mai multe tranzacţii imobiliare şi licitaţii "cu dedicaţie".

Conform presei, câştigarea dreptului de proprietate asupra Taberei de copii de la Năvodari a fost una dintre cele mai profitabile afaceri realizată de primarul Nicolae Matei. Astfel, la iniţiativa acestuia 60 de hectare de teren, sute de cabane, spaţii de cazare, administrative şi comerciale, anexe, amfiteatrul şi cantine au intrat, în 28 iulie 2011, în patrimoniul SC Tabăra Năvodari SA.

Acţionarii acestei societăţi sunt SC Dormarbib Group SRL, cu 60% din acţiuni şi Consiliul Local Năvodari, cu 40% din acţiuni.

Potrivit hotărârii Consiliului Local nr. 152 din iulie 2011, Primaria Năvodari a venit cu aportul în natură, 60 de hectare teren, iar firma lui Gurgu Isidor, cumnatul primarului Matei, s-a obligat ca în decurs de un an să contribuie la această asociere cu aportul de capital prin care să acopere echivalentul celor 60 de procente, aproximativ nouă milioane de lei.

×
Subiecte în articol: procurorii DNA
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close