Antena 3 CNN Actualitate Primele concluzii ale anchetei prăbuşirii elicopterului în Bucegi: Eroare umană (VIDEO)

Primele concluzii ale anchetei prăbuşirii elicopterului în Bucegi: Eroare umană (VIDEO)

Primele concluzii ale anchetei prăbuşirii elicopterului în Bucegi: Eroare umană (VIDEO)
Sursa foto: Foto: jpost.com
29 Iul 2010   •   09:40

Primele concluzii ale anchetatorilor israelieni care au sosit la locul epavei elicopterului prăbuşit indică o eroare umană, dar este încă devreme pentru a se determina cauzele exacte. Echipele de cercetare şi recuperare care lucrează la faţa locului încearcă să găsească trupurile celor care au pierit. Trupurile militarilor israelieni care au murit în tragedia din Bucegi vor fi repatriate pentru înmormântare în cel mai scurt timp.

Israelienii se implică pe cât pot pentru identificarea militarilor morţi în accidentul aviatic. La Institutul de Medicilă Legală Braşov a ajuns un laborator criminalistic performat. Anchetatorii istraelieni  vor ca şi resturile din elicopter să fie ridicate şi duse la Baza Boboc.

Întzre timp au început să se contureze şi cauzele care au dus la prăbuşirea elicopterului. Potrivit anchetatorilor din Israel, se pare că nu a fost vorba de o problemă tehnică, ci de o greşeală a unuia dintre piloţi. Cu toate acestea, oficialii se feresc să facă declaraţii certe pe marginea acestui caz, ancheta fiind încă în plină desfăşurare.

Primele răspunsuri oficiale vor veni abia după ce vor fi analizată cutia neagră a elicopterului. Anchetatorii vor strânge în zilele următoare toate resturile aparatului. Acestea vor fi transportate cel mai probabil la baza aeriană de la Boboc sau în Israel pentru a fi cercetate.

Militarii care au pierit în munţii din românia erau militari de excepţie. Cel mai experimentat militar aflat în aeronava căzută în Bucegi, era locotenent colonelul Avner Goldman.  Înainte de a se urca în elicopterul morţii, i-a trimis soţiei un mesaj telefonic: "Sărutări tuturor." Avea 48 de ani şi acasă îl aşteptau 4 copiii. Daniel Shipenbauer avea 43 de ani şi o experienţă bogată la manşa elicopterelor Sikorsky CH 53 Sea Stallion. A lăsat în urmă 3 copii.

Căpitanul român Ştefan Claudiu Dragnea avea 31 de ani şi a urcat rapid treptele ierarhiei în Statul Major al Forţelor Aeriene Româneşti. Acum, colegii săi încearcă să-l identifice, pentru a-l putea reda familiei. Soţia sa e internată în spital, în stare de şoc.

Rămăşiţele militarilor ar urma să fie repatriate astăzi, după o ceremonie funerară la baza militară de la Boboc.



Antena 3

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close