Antena 3 CNN Actualitate Primul deces cauzat de gripa porcină în România (VIDEO)

Primul deces cauzat de gripa porcină în România (VIDEO)

Primul deces cauzat de gripa porcină în România (VIDEO)
23 Noi 2009   •   13:41

Primul deces cauzat de virusul AH1N1 a fost înregistrat în România. Este vorba despre un bărbat din localitatea Siret, care a murit în ambulanţă.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a murit la data de 20 noiembrie. În cursul zilei de luni medicii au stabilit că decesul a survenit în urma infecţiei cu virusul AH1N1. Potrivit secretarului de stat Adrian Streinu Cercel, pacientul avea multiple boli asociate, printre care diabet, obezitate şi tensiune arterială ridicată.

Săptămâna trecută, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel declara că în România există şase cazuri grave de infecţie cu virusul AH1N1, persoanele bolnave, care sunt din Iaşi, fiind ventilate mecanic.

În prezent, în România au fost înregistrate 1966 de cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore fiind identificate 45 de noi cazuri. Principalele focare rămân Bucureştiul şi zona de nord a Moldovei.

Vaccinarea persoanelor adulte împotriva virusului A H1N1 va începe pe 26 noiembrie, vaccinul urmând să ajungă în fiecare judeţ sub pază militarizată, a spus marţi Adriean Videanu, ministrul interimar al Sănătăţii.

În privinţa vaccinului pentru copii, procedurile de testare sunt dificile, Videanu estimând că vaccinarea acestora va începe în ianuarie 2010.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AH1N1
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close