Antena 3 CNN Actualitate Primul deces cauzat de gripă porcină. Streinu Cercel: Românii să NU ia antibiotice

Primul deces cauzat de gripă porcină. Streinu Cercel: Românii să NU ia antibiotice

Primul deces cauzat de gripă porcină. Streinu Cercel: Românii să NU ia antibiotice
Sursa foto: gripa
23 Noi 2009   •   14:32

Românii nu trebuie să ia antibiotice în cazul în care suferă de gripa sezonieră sau de cea porcină. Este avertismentul dat, din nou, de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, care a reluat recomandările pentru prevenirea îmbolnăvirii de gripa nouă, în contextul în care a fost înregistrat primul deces cauzat de infecţia cu virusul AH1N1.

Citiţi şi Primul deces cauzat de gripa porcină, în România

Mai mult, cei care prezintă simptomele gripei noi, adică tuse seacă, febră, secreţii nazale apoase sau stare generală proastă, trebuie să se autoizoleze la domiciliu şi să contacteze medicul de familie. Masca este foarte importantă, mai ales atunci când există simptome de gripă, pentru a-i feri pe ceilalţi de boală.
Pentru a evita îmbolnăvirea, o igienă personală corectă este extrem de importantă.

Măsuri de prevenire a îmbolnăvirii:

- Acoperiţi-vă nasul şi gura cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului. Nu împrumutaţi batistele personale.
- Nu duceţi mâna la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun;
- Evitaţi pe cât posibil aglomeraţiile;
- Evitaţi contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.);
-Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei trebuie izolate de restul familiei. Acestea trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa AH1N1 antibiotice
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close