x close

Primul jandarm român selectat de UE pentru o misiune în Mali. Ce va face jandarmul nostru în Africa

de A.B.    |    24 Apr 2015   •   15:43
Primul jandarm român selectat de UE pentru o misiune în Mali. Ce va face jandarmul nostru în Africa 816

Un jandarm român a fost selecţionat de Uniunea Europeană pentru a participa la misiunea U.E- EUROGENDFOR din Republica Mali (Africa). Maiorul Fotescu Gabriel Dumitru a trecut printr-o serie de teste. O comisie formată din şase experţiai UE l-a testat pe ofiţerul care a dat atât examen teoretic cât şi un test al abilizăţilor şi capacităţii de răspuns în situaţii de criză. Examenul de selecţie s-a desfăşurat în limba franceză şi engleză şi a presupus o bună cunoaştere a cadrului legislativ şi organizatoric specific misiunii Uniunii Europene în Republica Mali.

"În cadrul acestei noi misiuni, cu durata de un an de zile, ofiţerul Jandarmeriei Române va fi instructor de ordine publică şi intervenţie profesională pentru efectivele de Jandarmerie, Poliţie şi Garda Naţională ale statului Mali, cu atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Mali." se arată în comunicatul MAI.

În data de 15 aprilie 2014, Consiliul European a luat decizia începerii unei misiuni civile pentru a sprijini Forţele Interne de Securitate din Mali.

Citeşte mai multe despre:

jandarm mali
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati