Antena 3 CNN Actualitate Procedura de doar 10 minute care le permite femeilor să aibă copii după 40 de ani

Procedura de doar 10 minute care le permite femeilor să aibă copii după 40 de ani

Procedura de doar 10 minute care le permite femeilor să aibă copii după 40 de ani
Sursa foto: foto: Pixabay.com
19 Dec 2017   •   11:07

Infertilitatea este o problemă de sănătate la nivel global, iar incapacitatea femeilor de a obține o sarcină pe cale naturală este clasată pe locul 5 în topul dizabilităților care afectează omenirea.

Fertilizarea in vitro este o procedură care se aplică în lume de aproape 40 de ani. Până astăzi, aproximativ 5 milioane de copii au venit pe lume datorită medicinei reproductive, scrie doctorulzilei.ro.

“Dacă o pacientă de 37 de ani are o rezervă normală de ovocite și s-a hotărât ca în următorii 5 ani să nu rămână însărcinată, atunci recomandăm criogenarea ovulelor. De asemenea, dacă o femeie trebuie să facă chimioterapie, atunci recomandăm procedura înainte de tratament.În plus, fiecare femeie are o vârstă biologică diferită. De exemplu, o tânără de 25 de ani poate avea o rezervă mică de ovule, ca o femeie de 45 de ani. Nu există o vârstă standard la care se recomandă o testare a fertilității. Dacă o femeie ia decizia să-și crioprezerveze ovulele, atunci se recomandă să meargă la ginecolog o dată pe an, ca să vadă exact care este rezerva și în funcție de asta, să facă procedura sau nu”, adaugă expertul în FIV.

Prelevarea ovulelor durează 10 minute, se face cu anestezie ușoară, iar pacientele sunt externate la două, trei ore după procedură.

×
Subiecte în articol: fertilizare in vitro
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close