Antena 3 CNN Actualitate Procesul intentat asistentei maternale de la Bistriţa, amânat de Tribunalul Bistriţa-Năsăud

Procesul intentat asistentei maternale de la Bistriţa, amânat de Tribunalul Bistriţa-Năsăud

Procesul intentat asistentei maternale de la Bistriţa, amânat de Tribunalul Bistriţa-Năsăud
19 Noi 2008   •   11:56

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a amînat procesul în care asistenta maternală Marcela Lucreţia Făgărăşan este acuzată că a maltratat şi ucis un copil de patru ani pe care-l avea în îngrijire. Rudele băieţelului susţin că asistenta ar trebui închisă pe viaţă pentru ceea ce a făcut
Miercuri ar fi trebuit să înceapă, la Bistriţa, procesul intentat asistentei maternale Marcela Făgărăşan, acuzată de omor calificat după ce copilul pe care îl avea în grijă a murit. Este prima înfăţişare în acest proces, deşi femeia a fost reţinută de poliţişti încă din 22 august. Ancheta a stabilit că băiatul a murit asfixiat cu mîncare, după ce înainte fusese bătut.
Mai mult, asistenta este acuzată şi de maltratarea copilului: la autopsie, medicii legişti au descoperit pe trupul său, urme de arsuri de ţigară şi de lovituri, iar în sînge avea o alcoolemie de 1 la mie.
Asistenta maternală riscă astfel o pedeapsă de pînă la 30 de ani de închisoare. Alături de aceasta, în dosar mai sunt anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu şi cinci angajaţi de la Direcţia de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Bistriţa Năsăud.
Antena 3

×
Subiecte în articol: omor calificat
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close