Antena 3 CNN Actualitate Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost amânat pentru 28 februarie

Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost amânat pentru 28 februarie

Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost amânat pentru 28 februarie
Sursa foto: Intact Images
07 Feb 2011   •   10:37

Luni a avut loc primul termen în procesul privind incediul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi. Judecătoria sectorului 6 a amânat pentru 28 februarie dezbaterile în acest caz, după ce medicul Adrian Toma a invocat faptul că vrea să-şi angajeze avocat, informează Mediafax.

În dosar sunt judecate cinci persoane, printre care şi fostul manager Bogdan Marinescu, dar şi asistenta Florentina Cîrstea. Singura inculpată pentru ucidere şi vătămare din culpă este, însă, asistenta. Ceilaţi acuzaţi sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

Luni s-a solicitat şi ca Spitalul "Profesor dr. Panait Sârbu", în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Giuleşti, să fie introdus ca parte responsabilă civilmente, în pofida faptului că unitatea spitalicească este pusă sub acuzare, alături de o asistentă, doi medici şi doi angajaţi, mai informează Mediafax.

În 16 august 2010, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi a izbucnit un incendiu în urma căruia şase bebeluşi au decedat, iar alţi cinci au suferit vătămări corporale grave. A fost distrusă aparatură medicală de peste un milion jumătate de lei.

×
Subiecte în articol: maternitatea giulesti
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close