Antena 3 CNN Actualitate Procurorul dosarului „Telepatia”, sancţionat de CSM pentru abateri

Procurorul dosarului „Telepatia”, sancţionat de CSM pentru abateri

Procurorul dosarului „Telepatia”, sancţionat de CSM pentru abateri
de S.T.    |    29 Oct 2014   •   15:19
UPDATE: Procurorul Emilian Eva, cel care a instrumentat dosarul Telepatia, a fost sancţionat de CSM cu reducerea indemnizaţiei pe 5 luni cu 20%.

Emilian Eva este cercetat pentru încălcarea mai multor articole din Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Nu este prima dată când asupra magistratului Emilian Eva planează acuzaţii de exercitare cu rea-credinţă a funcţiei.

Ştirea iniţială:

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii stabilește, miercuri, dacă procurorul Emilian Eva şi-a exercitat cu rea-credinţă funcţia. Eva este acuzat că în perioada 2013-2014 ar fi intervenit în activitatea altui procuror, informează Sursa Zilei.

Controversatul procuror Emilian Eva este cel care a instrumentat dosarul Telepatia privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Acum, Eva este cercetat de încălcarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – articolul 99 literele a și t, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, respectiv exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijență.


Eva nu e la prima abatere
Nu este prima dată când asupra fostului procuror DNA planează acuzaţii de exercitare cu rea-credinţă a funcţiei.

Acesta a mai fost cercetat de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru modul în care îşi exercita atribuţiunile de serviciu. Procurorul a fost acuzat că ar fi solicitat instanţei interceptarea telefonică a procurorului Vasilii Pretula, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, însă unul dintre numerele de telefon ascultate îi aparţinea, de fapt, fiicei acestuia.

Emilian Eva a fost cercetat în septembrie 2013 pentru abuz în serviciu şi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României pentru folosirea unor practici ilegale de procurare a mijloacelor de probă.

Emilian Eva este procurorul care a instrumentat dosarul Telepatia în care acesta a comis numeroase abuzuri. Acelaşi magistrat a fost acuzat de martorii din dosarul Telepatia de un comportament abuziv în timpul audierilor arătând că li s-a indus/cerut ce anume să declare, în special împotriva lui Dan Voiculescu – ţinta principală a anchetatorilor.


Procurorul Emilian Eva este şi în atenția DNA, unde a fost depusă o plângere penală pentru fapte grave de corupţie.

Mai multe detalii pe Sursa Zilei.


×
Subiecte în articol: dosarul telepatia Emilian Eva
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close