Antena 3 CNN Actualitate Proteste de Ziua Muncii: Mii de români au ieşit în stradă pentru a cere demisia Guvernului (VIDEO)

Proteste de Ziua Muncii: Mii de români au ieşit în stradă pentru a cere demisia Guvernului (VIDEO)

Proteste de Ziua Muncii: Mii de români au ieşit în stradă pentru a cere demisia Guvernului (VIDEO)
01 Mai 2010   •   11:43

Anul acesta, Ziua Muncii a stat sub semnul protestelor. Social-democraţii s-au ţinut de cuvânt şi au ieşit să mărşăluiască în marile oraşe ale ţării. În Bucureşti, PSD a anunţat o acţiune de amploare. Participanţii la miting au plecat, în jurul orei 11:00, de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei. În faţa Guvernului au fost aşteptaţi circa 10.000 de oameni pentru a protesta faţă de măsurile Executivului.

Mii de simpatizanţi şi membri PSD au participat la mitingurile şi marşurile de protest organizate de partid, de 1 mai. Manifestanţii au avut mai multe sloganuri, toate îndreptate împotriva Executivului: "Guvernul Boc - 1 MAI RĂU nu se poate!", sau "Vrem un alt Guvern, 1 MAI CORECT!".

Preşedintele PSD, Victor Ponta a anunţat joi că de 1 mai social-democraţii vor organiza proteste în mai multe reşedinţe de judeţ, inclusiv Capitala, fiind aşteptaţi atât membri de partid, sindicalişti, cât şi cei care vor să-şi arate nemulţumirea faţă de situaţia din România.




Peste cinci sute de oameni, majoritatea membri PSD, au protestat timp de aproximativ o oră şi în Bistriţa, cerând demisia Guvernului Boc.

La Târgu Jiu sute de persoane s-au strâns în centrul oraşului să protesteze faţă de măsurile adoptate de Guvern. La miting a participat şi preşedintele PSD, Victor Ponta.

Câteva sute de membri PSD au mărşăluit şi pe străzile din Alba Iulia, marcând ziua de 1 Mai prin proteste. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Ploieşti.

Piaţa Sfatului din Braşov a fost, de asemenea, plină. Aproape o mie de oameni au participat la mitingul organizat de PSD.



De 1 Mai, PSD organizează "acţiuni de solidaritate socială şi de protest" în Capitală şi în toate marile oraşe din ţară. Preşedintele PSD declara zilele acestea că s-a uitat semnificaţia acestei zile.

"Pentru data de 1 Mai considerăm că este o dată specială, nu este o zi care aparţine nici PSD, niciunui alt partid, nici neapărat sindicatelor, este o zi a celor care trăiesc din munca lor şi în acest sens vrem să ne manifestăm ca partid de stânga în acest an. S-a uitat în ultimii ani că ziua de 1 Mai, în secolul 19, nu a fost o zi de sărbătoare, ci a fost o zi de luptă a muncitorilor din Chicago", a spus Ponta, adăugând că, din punctul de vedere al PSD, anul acesta "nu era nimic de sărbătorit".

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: protest Ziua Muncii PSD
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close