PSD: 10,4 milioane de români imunizaţi până la sfârşitul lunii septembrie sau Guvernul Cîţu pleacă acasă

de Claudia Popovici    |    19 Ian 2021   •   18:50
PSD: 10,4 milioane de români imunizaţi până la sfârşitul lunii septembrie sau Guvernul Cîţu pleacă acasă Hepta

Reprezentanții Partidului Social Democrat au transmis marți un comunicat în care solicită demisia guvernului Florin Cîțu, dacă până la sfârșitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizați 10,4 milioane de români.

În cadrul etapei a doua, în ultimele 24 de ore au fost imunizate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 30.237 persoane, majoritatea primind prima doză.

PSD solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021.

"Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, se arată în comunicatul social democraților.

Mai mult, PSD consideră că actuala putere are obligaţia politică de a-şi asuma un calendar privind relaxarea restricțiilor

„Totodată, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituționale în contextul pandemiei, actuala putere are obligația politică de a-și asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce privește încetarea restricțiilor odată cu creșterea nivelului de imunizare a populației prin campania de vaccinare și cu scăderea ratei de infectare”, se mai arată în comunicatul PSD.

PSD: "România trebuie să revină la normalitate”

Declarațiile contradictorii ale decidenților, lipsa de transparență în comunicare a Guvernului, blocarea și disfuncționalitățile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanțarea întârziată și insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie și de nesiguranță generalizată, care afectează în mod dramatic viața cetățenilor și economia națională. Iar acest lucru trebuie să înceteze! România trebuie să revină la normalitate!”, se mai arată în comunicatul PSD.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close