Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Când discuţi cu FMI, pui pe masă cifrele reale. E mai bine ca propunerile FMI să nu ajungă la populaţie

Radu Tudor: Când discuţi cu FMI, pui pe masă cifrele reale. E mai bine ca propunerile FMI să nu ajungă la populaţie

Radu Tudor: Când discuţi cu FMI, pui pe masă cifrele reale. E mai bine ca propunerile FMI să nu ajungă la populaţie
de M.T.    |    01 Noi 2013   •   19:42

STS a fost solicitat să bruieze discuţiile purtate joi la Ministerul Finanţelor cu misiunea FMI pe tema politicilor fiscale şi a bugetului pentru 2014, cu scopul de a împiedica interceptările, în timp ce funcţionarii ministeriali prezenţi au fost obligaţi să predea telefoanele mobile.

Într-un comunicat oficial dat publicităţii vineri, STS a negat că a primit o astfel de solicitare, dar mai mai multe surse oficiale, care au participat la întrevedere au declarat pentru Antena 3 că a existat un asemenea echipament.

Secretarul de stat Liviu Voinea s-ar fi justificat pentru această măsură, susţinând că o mare parte dintre scenariile de lucru ale Ministerului Finanţelor cu reprezentanţii FMI pentru 2014 au ajuns în presă şi au bulversat opinia publică.


În acelaşi timp, generalul Pavel Abraham consideră că se face prea mult caz din acest lucru, în condiţiile în care este vorba despre o practică folosită peste tot în lume.

„La întâlnirile la vârf, în toate statele lumii, există instalaţii speciale pentru protecţia discuţiilor confidenţiale, care sunt făcute de anumite firme. Nu de asta trebuie să ne speriem, ci de viziunea îngustă a celor care conduc”, a afirmat Abraham.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close