Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "A intrat dihonia în oamenii lui Putin. Un colonel FSB îl suspectează de trădare pe ministrul apărarii, Serghei Soigu

Radu Tudor: "A intrat dihonia în oamenii lui Putin. Un colonel FSB îl suspectează de trădare pe ministrul apărarii, Serghei Soigu

Un fost comandant al forţelor proruse din estul Ucrainei l-a acuzat vineri pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, de “neglijenţă criminală” în campania militară rusă bâlbâită din Ucraina, relatează Reuters.

Radu Tudor: "A intrat dihonia în oamenii lui Putin. Un colonel FSB îl suspectează de trădare pe ministrul apărarii, Serghei Soigu
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Mai 2022   •   20:31

“Îl acuz direct pe Serghei Şoigu de, cel puţin, neglijenţă criminală”, a declarat Igor Ghirkin într-un interviu video postat pe canalul său de Telegram. “Nu am cum să-l acuz de trădare, dar l-aş suspecta de asta”, a spus el.

Kremlinul nu a răspuns pentru moment la o cerere de comentariu a Reuters cu privire la această răbufnire a lui Ghirkin, unul dintre cele mai puternice atacuri publice de până în prezent la adresa conducerii militare a Rusiei venite din partea unui “uliu” proeminent, care insistă asupra intensificării campaniei în Ucraina.

În pofida eşecurilor repetate ale trupelor ruse şi a pierderilor grele de militari, echipamente şi tehnică în cursul invaziei din Ucraina, care a intrat vineri în cea de-a 79-a zi, preşedintele rus Vladimir Putin nu a dat semne că s-ar distanţa de Şoigu. Ministrul rus al apărării a jucat un rol foarte vizibil la parada de luni din Piaţa Roşie, cu ocazia celei de-a 77-a aniversări a victoriei împotriva Germaniei naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ghirkin, cunoscut şi sub pseudonimul “Strelkov” (‘trăgător’, în limba rusă), a fost acuzat de crimă de către procurorii olandezi pentru presupusul său rol în doborârea avionului Malaysian Airlines (zborul MH17) deasupra Ucrainei în 2014.

El a devenit un critic făţiş al modului în care Rusia desfăşoară războiul în Ucraina în ultimele săptămâni, spunând că, fără o nouă strategie şi forţe suplimentare de luptă, Moscova ar putea pierde.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

 

×
Subiecte în articol: radu tudor Serghei Șoigu Vladimir Putin
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close