Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Este cea mai serioasă concretizare a parteneriatului strategic dintre România și SUA"

Radu Tudor: "Este cea mai serioasă concretizare a parteneriatului strategic dintre România și SUA"

Zeci de elicoptere americane Black Hawk ajung în România, în perioada 24 februarie - 5 martie 2021. Iniţial, elicopterele vor ajunge la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Radu Tudor: "Este cea mai serioasă concretizare a parteneriatului strategic dintre România și SUA"
de Gabriel Dano    |    24 Feb 2021   •   18:00

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a informat, printr-un comunicat de presă, că aproximativ 30 de elicoptere Black Hawk urmează să decoleze de la Alexandroupoli (Grecia) către bazele de antrenament din România.
 
"În perioada 24 februarie  - 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din  România.
 
Elicopterele „Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”.  
 
În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor. Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului.

Radu Tudor a explicat, la Antena 3, ce înseamnă pentru România această acțiune:

"Este vorba despre exercițiul anual "Atlantic Resolve" care este cea mai serioasă concretizare a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite și o dovadă vie a faptului că solidaritatea NATO funcționează. Știm bine că zona Mării Negre a devenit o zonă extrem de instabilă din cauza agresiunilor Rusiei în Ucraina, în Georgia, prin anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea și flancul de est al NATO trebuie întărit.

Prezența pe bază rotațională a trupelor americane demonstrează faptul că România ca stat membru NATO primește sprijin de la aliații săi, ne antrenăm, ne întărim apărarea și dăm o dimensiune foarte serioasă posturii de descurajare. Nimeni nu va îndrăzni să atingă teritoriul unui stat mebru NATO, în primul rând al României, câtă vreme toți aliații, și în primul rând americanii, vor fi prezenți aici cu noi ca să putem dovedi sloganul ce stă la baza Alianței Nord-Atlantice: toți pentru unul și unul pentru toți", a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor Black Hawk
Parteneri
Subiectele la Istorie de la simulare Bacalaureat 2024
x close