Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Ministrul Justiției confirmă ce spune și SRI, că SRI este eliminat din joc

Radu Tudor: Ministrul Justiției confirmă ce spune și SRI, că SRI este eliminat din joc

Radu Tudor: Ministrul Justiției confirmă ce spune și SRI, că SRI este eliminat din joc
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Mar 2016   •   20:51

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat, joi seară, că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență în situația privind interceptările SRI.

“Guvernul a lucrat la OUG, a făcut acest lucru împreună cu toate parchetele. Mâine avem CSAT, pentru că ne trebuie avizul CSAT și guvernul va adopta această OUG. România este astăzi în situația în care nu are altă infrastructură decât cea administrată de SRI, soluția propusă de Guvern este folosirea infrastructurii SRI dar cu eliminarea SRI și cu implicarea exclusivă a organelor de cercetare penală. Nu este locul acestei OUG să detașeze procurori, eu sper, dar discuțiile încă se poartă, sper ca imediat după adoptarea acestei OUG, să avem un corp care să fie la dispoziția procurorului, un corp uman.”

Radu Tudor a comentat declarația ministrului, în ediția de joi a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu, la Antena 3.

"Doamna ministru Raluca Prună a precizat că România se află astăzi în situaţia în care nu are altă infrastructură în materie de interceptarea comunucaţiilor, decât cea de la SRI, soluţia fiind folosirea acesteia cu eliminarea oricărei intervenţii umane din partea celor de la SRI şi intervenţia exclusivă a procurorului şi a poliţiei judiciare. Asta vrea doamna Prună, să vedem ce or să vrea restul de structuri. Deci SRI pa!", a spus Radu Tudor.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close