Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Reducerea cu 5% a exporturilor de gaze de către Gazprom are o încărcătură politică, mai puţin un impact economic

Radu Tudor: Reducerea cu 5% a exporturilor de gaze de către Gazprom are o încărcătură politică, mai puţin un impact economic

12 Sep 2014   •   14:39

Reducerea cu 5% a exporturilor de gaze naturale către România, de către Rusia, este o măsură care are o încărcătură predominant politică, şi mai puţin un impact economic, a declarat jurnalistul Radu Tudor, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Realizatorul "Punctul de Întâlnire" a subliniat că România s-a mai confruntat cu acest tip de "şantaj pe care Rusia îl practică la adresa Europei occidentale, cu această armă economică: Gazprom".

"Am trecut şi prin crize mai dificile decât aceasta şi cred că o vom depăşi", a declarat Radu Tudor.

În plus, Radu Tudor a declarat că reducerea de 5% nu reprezintă un pericol la adresa securităţii energetice a României.

"Noi, în proporţie de 80%, ne asigurăm necesarul de gaz din piaţa internă. Noi putem compensa această decizie inamicală a Moscovei cu o creştere a producţiei interne", a mai declarat Radu Tudor.

Grupul rus Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale către România faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să fie informate oficial, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

×
Subiecte în articol: radu tudor Gazprom
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close